Had jij aftrekposten in 2022? Check de toeslagen!

Heb jij in 2022 geen toeslagen ontvangen, omdat jouw geschatte inkomen te hoog was? Als het goed is ben je nu bezig (geweest) met de aangifte inkomstenbelasting over 2022. Check na het indienen van de aangifte inkomstenbelasting of je hier toch wel recht op had. Als je aftrekbare kosten in 2022 hebt gemaakt, wordt jouw inkomen lager en kan je nog in aanmerking komen voor bepaalde toeslagen.

Wij helpen je graag!

Wij helpen je graag bij het indienen van een correcte aangifte inkomstenbelasting, waar we de aftrekposten in 2022 optimaal benutten. Vul het contactformulier in of bel ons op 020-2170120 om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Toetsingsinkomen voor toeslagen

Het toetsingsinkomen is het jaarinkomen dat wordt gebruikt om de hoogte van eventuele toeslagen te berekenen, zoals zorgtoeslag, huurtoeslag en het kindgebonden budget. Het toetsingsinkomen is jouw inkomen minus de aftrekposten zoals zorgkosten, aftrek eigen woning, giften aan een goed doel en ondernemersaftrek.

Maak optimaal gebruik van de aftrekposten in 2022!

Het is belangrijk om na te gaan welke aftrekbare kosten je hebt gemaakt in het jaar 2022. Naast dat dit de te betalen belasting zal verlagen, kan het ook invloed hebben op de ontvangen toeslagen. Let dus goed op betaalde zorgkosten, giften aan een goed doel, partneralimentatie en de aftrekbare kosten met betrekking tot de eigen woning. En ben jij ondernemer voor de inkomstenbelasting? Dan zijn er nog wat extra aftrekposten waar je gebruik van kan maken. Denk hierbij aan de ondernemersaftrek en MKB-winstvrijstelling.

Tot wanneer kan je een toeslag aanvragen?

Je kan zorgtoeslag, kindgebonden budget en huurtoeslag over 2022 nog aanvragen tot en met 1 september 2023. Toeslag over 2021 kan je over het algemeen niet meer aanvragen. Maar heb je uitstel voor de aangifte inkomstenbelasting? Dan heb je ook langer de tijd om toeslagen aan te vragen. In dit geval kan je de toeslagen aanvragen tot de datum waarop het uitstel afloopt. Ook als je de aangifte daarvoor al hebt ingediend.

Hulp bij de aftrekbare kosten?

Direct één van onze adviseurs aan de lijn

Het team van BelastingBespaarders

Kan jij wel wat hulp gebruiken om de aftrekposten in 2022 optimaal te benutten in de aangifte inkomstenbelasting? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op via onderstaande gegevens.

Vul ons contactformulier in en wij nemen contact met je op

Stuur je bericht naar 020 – 2170120

Bel ons op 020 – 2170120