Contact formulier
Vul in en wij zullen contact met je opnemen.
Als ondernemer doe je per kwartaal de btw-aangifte, ofwel aangifte omzetbelasting. Het kan voorkomen dat je wel als ondernemer wordt gezien voor de btw, maar niet voor de inkomstenbelasting. Je wordt al snel gezien als ondernemer voor de btw; namelijk wanneer je zelfstandig werkzaamheden uitvoert en daar inkomsten over ontvangt. Wij helpen je graag met het indienen van de btw-aangifte. Vul het contactformulier in of bel ons op 020-2170120 om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.
In de btw-aangifte geef je aan hoe veel belasting je van klanten hebt ontvangen en hoe veel je hebt betaald. Het lijkt dus alsof je belasting betaalt, maar in werkelijkheid betaalt je klant de belasting, wat jij weer afdraagt aan de Belastingdienst. Het verschil tussen de betaalde en ontvangen btw moet je betalen aan of ontvang je van de Belastingdienst.
In de meeste gevallen bereken je btw aan je klanten, de prijs die jouw klanten betalen is dan inclusief btw. Het algemene bedrag dat je verrekend aan je klant is 21%. Echter zijn er gevallen waar het 9% of het 0% tarief geldt.
Goederen met het 9% tarief
Dit geldt voor voedingsmiddelen, water, genees- en hulpmiddelen, kunst, etc.
Diensten met het 9% tarief
Dit geldt voor reparaties, kappers, toegang tot evenementen, diensten nauw betrokken met goederen die onder het 9% tarief vallen, etc.
Goederen met het 0% tarief
Denk hierbij aan goederen die naar het buitenland worden geleverd of nog niet zijn ingevoerd, accijnsgoederen, etc.
Diensten met het 0% tarief
Hier kan je denken aan diensten die betrokken zijn bij goederen die naar landen buiten de EU wordt geleverd, vluchten, etc.
Er zijn uitzonderingen waarbij je geen btw berekent. Een paar voorbeelden van branches en activiteiten die hier vrijstelling op hebben zijn onroerende zaken, uitvaartondernemers, financiële diensten en gezondheidszorg. Bekijk alle vrijstellingen hier.
De opgaaf ICP (intracommunautaire prestaties) is een belastingaangifte over goederen/diensten die je intracommunautair levert. Intracommunautaire handel is levering van goederen door een leverancier in een EU-land aan een afnemer in een ander EU-land.
De opgaaf ICP dien je ieder kwartaal in te dienen wanneer je:
Wanneer de opgaaf ICP indienen?
In de meeste gevallen wordt de opgaaf ICP per kwartaal gedaan. Echter, je mag de ICP alleen per kwartaal invullen wanneer je niet meer dan € 50.000 (drempelbedrag) aan goederen of diensten levert per kwartaal. Wanneer dit wel het geval is, moet je de ICP maandelijks gaan indienen. Wil je de ICP weer per kwartaal indienen? Dan moet je vier kwartalen achter elkaar niet meer dan het drempelbedrag leveren. Er bestaat ook een mogelijkheid om de ICP jaarlijks e doen, hier moet je dan wel een vergunning voor hebben.
Ben jij ZZP’er en heb jij nog vragen met betrekking tot de belastingaangifte of btw-aangifte. Of heb je andere belasting gerelateerde vragen? Wij helpen je graag! Neem vrijblijvend contact met op ons via onderstaande gegevens.
Vul in en wij zullen contact met je opnemen.
020 – 2170120
Amsterdamseweg 71
1182GP Amstelveen (Amsterdam)
E-mail: info@belastingbespaarders.nl
Telefoon: 020 – 2170120
Maandag tot en met vrijdag
9.00 uur tot 18.00 uur
BTW-nummer: NL859458301B01
KvK-nummer: 73318752