Bijna alle aangiftes op tijd verwerkt!

De Belastingdienst is er in geslaagd om bijna alle aangiftes over de inkomstenbelasting 2019 op tijd te hebben verwerkt, namelijk 97%. Het overgrote deel hiervan (88%) heeft een definitieve aanslag gekregen.

In de periode van 1 maart tot en met 1 juli heeft de Belastingdienst 10,4 miljoen aangiftes ontvangen, dit zijn er ongeveer evenveel als vorig jaar. De eerste aangifte kwam al binnen op 1 maart, één minuut over 12.

“We willen iedereen bedanken die aangifte heeft gedaan”, aldus Lise Vlaskamp (algemeen directeur Particulieren van de Belastingdienst). Op de laatste dag van de deadline van 1 juli werden er nog 347.000 aangiften ontvangen, wat een record is.

Maar let wel op:

Sommige aangiftes hebben iets meer tijd nodig, deze mensen moeten nog even geduld hebben. Maar naar verwachting zullen zij vóór 1 maart 2021 ook bericht krijgen. Denk hierbij aan mensen die in 2019 recht hebben gekregen op een pensioen of kwalificerende buitenlands belastingplichtigen.

Stijging definitieve aanslagen

Vorig jaar heeft de Belastingdienst in 76% van de gevallen een definitieve aanslag verstuurd. Dit jaar was het van 88% van de aanslagen het geval. Dit betekent een stijging van 12%! Er zijn dit jaar ongeveer 900.000 meer definitieve aanslagen verwerkt dan het vorige jaar.

Dit komt door een afname van de openstaande aanslagen van de vorige jaren. Eerst moeten namelijk alle aanslagen van de jaren voor 2019 definitief zijn, voordat de aanslag van 2019 definitief kan worden opgelegd.

Uitstel aangevraagd?

Vanwege de coronacrisis heeft de Belastingdienst een campagne gevoerd waarbij de nadruk lag op de mogelijkheid om uitstel aan te vragen. Het aantal aanvragen hiervoor is, ondanks de coronacrisis, ongeveer gelijk gebleven met vorig jaar. Wel kregen meer mensen deze uitstel: een kleine 3 miljoen. Heb jij deze uitstel gekregen? Dan heb je nog tot 1 september de tijd om de belastingaangifte te doen!

Hulp nodig?

Heb jij je aangifte nog niet ingediend en kan je wel wat hulp gebruiken met je voorlopige of definitieve aanslag? Of heb je andere belasting gerelateerde vragen? De BelastingBespaarders kijkt graag mee naar de mogelijkheden! Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel ons voor een vrijblijvende kennismaking: 020-2170120.