De optimale verdeling voor fiscale partners

Wist je dat je de onderlinge verdeling van inkomsten en aftrekposten tussen jou en je fiscale partner nog aan kunt passen nadat je de belastingaangifte hebt ingediend bij de Belastingdienst? Een groot voordeel van het hebben van een fiscaal partner is dat je bepaalde inkomsten en aftrekposten onderling mag verdelen op de manier die jij wilt. Je kan dus de meest gunstige manier kiezen wat als gevolg heeft dat je wellicht minder belasting hoeft te bepalen.

Wat voor jullie de optimale verdeling is, hangt af van jullie persoonlijke situatie. Het is een kwestie van proberen om erachter te komen wat voor jullie het meest gunstig is. Dit kun je doen aan het einde van de aangifte, bij het scherm ‘verdelen’.

Maar let op! Bekijk de optimale verdeling per regel afzonderlijk, het schuiven heeft niet hetzelfde effect op elke post.

Het aanpassen van de onderlinge verdeling is mogelijk tot 6 weken na de datum die op de definitieve aanslag staat.

Ben jij benieuwd of je de onderling verdeling zo gunstig mogelijk hebt gedaan? De BelastingBespaarders helpt je graag met het besparen van belasting. Wil je meer over ons weten? Vul dan het contactformulier in of neem vrijblijvend contact met ons op via 020-2170120.