Definitieve aanslag box 3 op komst!

Als je dit jaar aangifte inkomstenbelasting 2021 heb gedaan en box 3-inkomen hebt, laat de definitieve aanslag iets langer op zich wachten. De definitieve aanslag box 3 over 2021 wordt vanaf 22 augustus 2022 verstuurd. Dit heeft alles te maken me de aanpassing in de box 3-heffing.

Definitieve aanslag inkomstenbelasting 2021

Wanneer jij box 3 inkomen hebt in 2021 en op tijd aangifte hebt gedaan, heb je waarschijnlijk wel al een voorlopige aanslag over 2021 gekregen. Deze aanslag is nog gebaseerd op het oude stelsel, er is nog geen rekening gehouden met de uitspraak van de Hoge Raad. Dit wordt verrekend in de definitieve aanslag.

Het laagste belastingtarief geldt

Vanaf maandag 22 augustus begint de Belastingdienst met het sturen van de definitieve aanslag 2021 naar mensen met een box 3 inkomen. Deze definitieve aanslag wordt opgelegd op basis van de spaarvariant, als deze gunstiger is. Is het oude stelsel voor jou voordeliger? Dan wordt over 2021 nog de oude box 3 toegepast.

Definitieve aanslag box 3 in fases

Binnenkort kan je dus de definitieve aanslag inkomstenbelasting 2021 verwachten. Toch kan het best even duren voor je deze ontvangt, de aanslagen worden namelijk gefaseerd gestuurd om de Belastingdienst niet te overbelasten. Volgens de planning stuurt de Belastingdienst de definitieve aanslag box 3 tussen 22 augustus en half december.

Scheve verdeling box 3 voor fiscaal partners

Heb jij een fiscaal partner en blijkt dat de oude verdeling gunstiger voor jullie allebei? Soms kan het zo zijn dat je bij een scheve verdeling wél voordeel kan halen uit de nieuwe regeling. De één blijft dan belast blijft volgens de oude manier en de ander volgens de nieuwe spaarvariant. Dit is grotendeels afhankelijk van de vermogensmix.

Als er een groot deel van het vermogen in aandelen zit, zal de oude manier waarschijnlijk voordelig zijn. Zit er een groot deel in spaargeld? Dan ga je uit van de spaarvariant. Maar is jullie vermogen gemixt? Dan kan je eens kijken naar een scheve verdeling. Hulp nodig bij de berekening? Wij helpen je graag!

Hulp nodig bij box 3?

Direct één van onze adviseurs aan de lijn

Het team van BelastingBespaarders

Er is veel onduidelijkheid over box 3. Heb jij vragen over het nieuwe box 3-stelsel? Wij helpen je graag! Neem gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

 Vul ons contactformulier in en wij nemen contact met je op

Stuur je bericht naar 020 – 2170120

 Bel ons op 020 – 2170120