Meer mogelijkheden vroegpensioen dankzij wetsvoorstel

Meer mogelijkheden met betrekking tot pensioen en verlof en meer vrijheid met het besteden hiervan. Dit is het doel van het nieuwe wetsvoorstel (Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen) dat is ingediend bij de Tweede Kamer. Wat dit wetsvoorstel nu precies inhoudt, lichten wij toe in dit artikel.

10% in een keer opnemen

In de huidige situatie mag je geen bedrag ineens opnemen van je pensioen, maar moet je dit gebruiken voor een levenslange uitkering. Dit nieuwe wetsvoorstel zal er voor zorgen dat je 10% van het bedrag in een keer mag opnemen en het is vrij te besteden, deze opname zal wel fiscaal worden belast.

Tip: Wanneer je veel spaargeld hebt is het voordelig om dit eerst aan te spreken voordat je aan het pensioen komt (dat tegen een laag tarief wordt belast). In deze situatie is het dus verstandig om geen gebruik te maken van het nieuwe wetsvoorstel.

een duo doet de jaarlijkse inkomstenbelasting

Eerder stoppen met werken wordt gemakkelijker

De Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU) is een uitkering om de periode tot de AOW-leeftijd te overbruggen. In de huidige regeling betalen werkgevers 52% over deze vergoeding. Zo wordt het vervroegd stoppen met werken niet gemotiveerd. Echter hoeft deze boete van 2021 tot 2025 tijdelijk niet meer worden betaald. De voorwaarden zijn dat de werknemer maximaal drie jaar voor het bereiken van de AOW-leeftijd stopt met werken en dat de uitkering niet hoger mag zijn dan € 21.200 per jaar.

Weken verlofsparen wordt verdubbeld

Het belastingvrij verlofsparen zal volgens dit wetsvoorstel worden verdubbeld van 50 naar 100 weken. Dit zorgt er dus voor dat je tot twee jaar eerder kan stoppen met werken of dat je tussendoor extra lange periodes verlof kan opnemen!

Wij helpen je graag!

Heb jij nog vragen over de wetsvoorstel Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen. Of heb je andere belasting gerelateerde vragen? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op via onderstaande informatie.

Contact formulier

Stel je vraag en wij zullen contact met je opnemen.

WhatsApp ons:

Bel ons:

020 – 2170120