Subsidie op elektrische auto

Wist je dat je als particulier vanaf 4 juni 2020 subsidie kan krijgen op de aanschaf van een elektrische auto? Vanaf 1 juli kun je de aanvraag indienen en deze subsidieregeling loopt tot 2025.

  • Je koopt of least particulier een auto;
  • De cataloguswaarde ligt tussen de €12.000 en €45.000;
  • De actieradius is minimaal 120 km;
  • De koopauto moet minimaal 3 jaar op jouw naam staan;
  • De subsidie op tweedehands elektrische auto’s is geldig als je de auto koopt bij een autobedrijf met RDW-erkende Bedrijfsvoorraad;
  • De subsidie op lease auto’s is geldig als je de auto least bij een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease.

Wie subsidie aanvraagt op een nieuwe elektrische auto kan rekenen op een bedrag van €4.000.

Koop je een tweedehands elektrische auto? Dan kun je een bedrag van €2.000 euro verwachten.

voordelen duurzaam voor de belasting

Hoe werkt het?

Wanneer je subsidie ontvangt op een lease auto, dan ontvang je maandelijks een deel van de subsidie. Als je de auto binnen 4 jaar weer inlevert, dan stop de maandelijkse subsidie. Indien je een elektrische auto hebt gekocht en je verkoopt de auto binnen 3 jaar, dan moet je een deel van het ontvangen bedrag weer terugbetalen.

Fiscale voordelen van een elektrische auto

Naast de bovengenoemde subsidie kan het rijden van een elektrische auto fiscaal voordelig zijn. Zo betaal je tot 2025 geen wegenbelasting op een volledig elektrische auto en betaal je in 2020 geen BPM voor een elektrische auto. Dit kan je flink wat geld schelen op jaarbasis.

Ben jij er nog niet over uit of je in aanmerking komt voor de subsidie? Of heb je andere belastinggerelateerde vragen? De BelastingBespaarders helpt je graag met het besparen van belasting. Wil je meer over ons weten? Vul dan het contactformulier in of neem vrijblijvend contact met ons op via 020-2170120.