Tijd om de btw-aangifte te doen

Ben jij ondernemer voor de btw? Dan moet je de btw-aangifte (aangifte omzetbelasting) indienen. Je bent al ondernemer voor de btw wanneer je zelfstandig werkt en inkomen hebt. De btw-aangifte kan je per maand, kwartaal of jaar indienen, maar in de meeste gevallen gaat het om een kwartaalaangifte. In de maand oktober is het weer tijd om de btw-aangifte over kwartaal 3 (juli, augustus, september) in te dienen.

Hoe werkt de btw-aangifte?

In de btw-aangifte geef je alle btw aan die jouw klanten hebben betaald over jouw producten en/of diensten. Maar het kan ook zo zijn dat jij btw hebt betaald aan bijvoorbeeld leveranciers, dit noem je voorbelasting. Deze voorbelasting mag je aftrekken van de te betalen btw. Het verschil moet je betalen aan de Belastingdienst. Heb jij meer btw betaald dan ontvangen? Dan krijg je dit verschil natuurlijk terug van de Belastingdienst.

Ben jij net ondernemer?

Heb je jouw onderneming ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan geeft de KvK jouw gegevens automatisch door aan de Belastingdienst, je hoeft je hier zelf dus geen zorgen over te maken. De Belastingdienst bepaalt dan of ze je opnemen als btw-ondernemer. Is dit het geval? Dan krijg je een omzetbelastingnummer en btw-id. Bovendien sturen ze je een brief hoe en wanneer je de btw-aangifte moet doen.

Voorkom een boete!

Zorg ervoor dat je de btw-aangifte op tijd indient en bedrag op tijd betaalt. Doe je dit niet? Dan kan je een boete van € 68 verwachten. De deadline voor de btw-aangifte over kwartaal drie is op 31 oktober 2021.

De btw-aangifte laten doen

Ben jij ondernemer voor de btw en wil jij je geen zorgen hoeven te maken over de btw-aangifte? Wij nemen deze zorgen graag voor je uit handen. Bekijk welke diensten wij aanbieden of neem contact met ons op via onderstaande gegevens.

Contact formulier

Vul in en wij zullen contact met je opnemen.

WhatsApp ons:

Bel ons:

020 – 2170120