Tips belastingaangifte 2020!

Het is alweer maart en dit betekent dat je vanaf nu weer de aangifte inkomstenbelasting over 2020 kan indienen. Het is belangrijk dat je de aangifte volledig en correct invult, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Daarom stellen wij hier een aantal tips voor je op die wel eens goed van pas kunnen komen tijdens het invullen van de belastingaangifte 2020.

Belastingvrij vermogen 2020

Algemeen

 • 1

  Doe de aangifte voor 1 mei.

  Het is mogelijk om tot 1 september uitstel aan te vragen, maar doe dit alleen wanneer dit echt nodig is! Zo voorkom je dat je 4% belastingrente moet betalen.

 • 2

  Controleer de vooraf ingevulde aangifte van de Belastingdienst altijd!

  De reden hiervoor is dat de Belastingdienst niet alle informatie over jou heeft en er wel eens een fout kan worden gemaakt, check dit daarom goed!

Aftrekposten

 • 3

  Check altijd of je recht hebt op aftrekposten.

  De meest voorkomende afrekposten vind je hier!

 • 4

  Betaal je partneralimentatie? Dit is meestal aftrekbaar!

  Wanneer er geen sprake is van een gezamenlijk huishouden, is de te betalen partneralimentatie aftrekbaar. Ontvang je partneralimentatie? Dit is dan ook belast. Kinderalimentatie is daarentegen niet aftrekbaar en ook niet belast.

 • 5

  Eigen woning gekocht? Ook dan zijn er extra aftrekposten.

  Denk hierbij aan de financierings-, taxatie-, notariskosten en de boeterente. Bekijk ons eBook voor alle aftrekbare kosten. Heb jij je woning gefinancierd met de familiebank? De betaalde rente over deze lening is ook aftrekbaar!

Fiscaal partnerschap

 • 6

  Fiscaal partners? Doe de belastingaangifte altijd samen.

  Het is nooit onvoordelig om samen de belastingaangifte te doen en het kan je in veel gevallen zelfs belasting besparen!

 • 7

  Verdeel de aftrekposten en het vermogen.

  Als fiscaal partner mag je zelf bepalen hoe je dit verdeeld, wat voordelig kan uitpakken! Dit wordt ook wel de optimale verdeling genoemd.

 • 8

  Ook persoonsgebonden aftrek mag onderling worden verdeeld.

  Denk hierbij aan partneralimentatie, specifieke zorgkosten, scholingsuitgaven en aftrekbare giften.

Wij helpen je graag!

In sommige gevallen is het aan te raden om de belastingaangifte uit te besteden. Check hier wanneer dit het geval is. De BelastingBespaarders helpt je graag met het indienen van een correcte aangifte. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via onderstaande gegevens!

Contact formulier

Vul in en wij zullen contact met je opnemen.

WhatsApp ons:

Bel ons:

020 – 2170120