Geen tijd voor de belastingaangifte? Verleng de deadline!

Het belastingseizoen komt bijna ten einde. Meeste mensen moeten voor 1 mei de aangifte inkomstenbelasting hebben ingediend. Heb jij meer tijd nodig voor de belastingaangifte? Goed nieuws, want je kan een verlenging van de deadline voor de belastingaangifte aanvragen bij de Belastingdienst. Ook kan je via ons gebruik maken van een speciale becon regeling voor belastingconsulenten.

Speciale becon regeling voor belastingadviseurs

Als belastingadviseur mogen wij gebruik maken van de speciale becon regeling, waarin we gemakkelijk een verlenging kunnen aanvragen om jouw belastingaangifte in te dienen. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over de deadline. Als je gebruik maakt van de becon regeling wordt de deadline van jouw belastingaangifte verlengt met een jaar. De aangifte hoeft in dit geval pas op 1 mei 2024 binnen te zijn.

uitstel belasingaangifte

Zelf uitstel aanvragen? Zo doe je dat

Kies je ervoor om toch zelf uitstel aan te vragen? Je kan op verschillende manieren uitstel aanvragen. Dit kan online (via Mijn Belastingdienst), via de telefoon of schriftelijk (via het uitstelformulier). Let wel op: je vraagt alleen uitstel aan voor jezelf. Heb je een fiscaal partner? Jouw partner moet dan zelf een aanvraag doen.

Vraag aan vóór 1 mei

Het is belangrijk dat je de uitstel voor 1 mei aanvraagt, als dit jouw deadline is. Je krijgt dan uitstel tot 1 september 2023. Als je na 1 mei 2023 uitstel aanvraagt, kan je een boete verwachten.

Let op belastingrente bij uitstel

Soms moet je belastingrente betalen bij uitstel van de belastingaangifte. Dit is het geval wanneer de Belastingdienst de aanslag na 1 juli 2023 oplegt. De belastingrente is afhankelijk van de datum van de aanslag. De maximale rente is 7,5% bij 360 dagen (de Belastingdienst rekent met 30 dagen in een maand). De maximale periode dat er rente gerekend wordt, is 19 weken na ontvangst van de aangifte. Dit voorkomt dat jij maar rente blijft betalen, terwijl de Belastingdienst zelf lang over het opleggen van de aanslag doet. We leggen de belastingrente uit met behulp van onderstaand voorbeeld.

Voorbeeld belastingrente

Stel je voor dat je uitstel hebt aangevraagd en de aangifte op 10 mei indient. Je krijgt de aanslag op 12 augustus. De Belastingdienst rekent pas rente vanaf 1 juli en zit nog binnen het termijn van 19 weken. Daarom valt te de betalen belastingrente vaak wel mee. Dit is dus 1 maand en 2 dagen, bij elkaar 32 dagen (omdat elke maand 30 dagen krijgt in deze berekening). Als de te betalen aanslag €1350 is, is de berekening van de belastingrente als volgt:

32/360 x 7,5% x €1350 = €9

Wij helpen graag!

Wil jij gebruik maken voor de speciale regeling voor belastingadviseurs? En kan je wel wat hulp gebruiken bij de aangifte inkomstenbelasting over 2023? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op via onderstaande gegevens.

Contact formulier

Vul in en wij zullen contact met je opnemen.

WhatsApp ons:

Bel ons:

020 – 2170120