Verzoek om uitstel? Doe voor 1 september aangifte!

Vanaf 1 maart tot en met 1 mei is het normaal gesproken de tijd om jouw aangifte inkomstenbelasting in te dienen. In verband met een storing op de website van de Belastingdienst had je dit jaar een week langer (t/m 8 mei) de tijd om jouw aangifte in te dienen.

Is het bedrag van de aanslag te groot om in één keer te betalen? Dan kan je bij de Belastingdienst een verzoek om uitstel van betaling of een betalingsregeling aanvragen. Bij de beoordeling van dit verzoek om uitstel of een betalingsregeling kijkt de Belastingdienst naar:

  • de datum van het verzoek om uitstel of betalingsregeling;
  • jouw financiële situatie;
  • betrouwbaarheid dat je later wel zal betalen.

Verzoek om uitstel van betaling aangevraagd?

Wij helpen je graag. Vul het contactformulier in of bel ons op 020-2170120 om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Met de uitstel moet de aangifte voor 1 september binnen zijn bij de Belastingdienst! Zorg er dus voor dat je de aangifte nu indient. Heb je recht op toeslagen, maar heb je deze niet ontvangen? Denk aan zorg-, huurtoeslag en het kindgebonden budget. Vraag deze dan ook aan voor 1 september.

verzoek om uitstel

Heb jij om een bepaalde reden nog wat extra tijd nodig? Als belastingadviseur kunnen wij eventueel nog uitstel aanvragen tot 1 mei 2022. Neem dan contact met ons op!

Dien de aangifte niet blindelings in. De Belastingdienst heeft niet alle informatie van je. Kijk bijvoorbeeld goed naar de aftrekposten. Heb je een fiscaal partner? Ga voor de optimale verdeling. Heeft jouw inkomen veel geschommeld? Ga middelen!

Wij helpen je graag!

In sommige jaren is het verstandig om hulp in te schakelen van een belastingadviseur. Bijvoorbeeld in jaren dat je een woning aan- of verkoopt of er een wijziging in je hypotheek heeft plaatsgevonden. Daarnaast ervaren velen de belastingaangifte als een saaie, tijdrovende klus. Wil jij hulp bij het indienen van je aangifte inkomstenbelasting? Wij kijken graag met je mee. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via onderstaande gegevens!

Contact formulier

Vul in en wij zullen contact met je opnemen.

WhatsApp ons:

Bel ons:

020 – 2170120