Voordelen van de 30% regeling

Ben jij naar Nederland gekomen voor werk? Of heb jij buitenlandse werknemers aangenomen. Wellicht kom jij of komen jouw werknemers in aanmerking voor de 30% regeling. De 30% regeling is een belastingvoordeel voor expats waar je maximaal vijf jaar gebruik van kan maken. Als gevolg betaal je minder belasting. Toch weet lang niet iedereen welke voordelen precies verbonden zijn aan de 30% regeling. In dit artikel zetten we ze voor je op een rij.

Buitenlandse werknemers in dienst

Belastingvoordelen

30% van je salaris onbelast

De naam zegt het al: 30% van je loon is onbelast; je hoeft dus maar over 70% belasting te betalen! Dit betekent dat je onder de streep meer overhoudt dan iemand met hetzelfde salaris zonder 30% regeling. Wij leggen het uit aan de hand van volgend voorbeeld.

In dit voorbeeld gebruiken wij een bruto maandsalaris van € 10.000 om mee te rekenen. Aan de hand van de tabel kan je duidelijk het verschil zien tussen hetzelfde salaris van iemand met en zonder de 30% regeling.

Wel 30% regelingGeen 30% regeling
Bruto€ 10.000€ 10.000
30% belastingvrij€ 3.000
Belastbaar € 7.000€ 10.000
Te betalen belasting€ 2.800€ 4.300
Netto € 7.200€ 5.700

Geen belasting over box 2 en 3!

Normaal gesproken betaal je belasting over je inkomen uit werk en woning (box 1), aanmerkelijk belang (box 2) en sparen en beleggen (box 3). Maar kom jij in aanmerking voor de 30% regeling? Veel mensen weten niet dat je dan mag kiezen voor partiële buitenlandse belastingplicht. Dit houdt in dat je box 2 en box 3 niet op hoeft te geven bij de belastingaangifte.

Let wel op: Deze regeling geldt niet voor vastgoed in Nederland en aanmerkelijk belang in een Nederlandse BV.

Nog meer voordelen…

Naast bovengenoemde belastingvoordelen voor expats, kan je nog meer kosten onbelast vergoed krijgen (of vergoeden). Hierbij kan je denken aan verhuiskosten, de kosten voor een kennismakingsbezoek in Nederland en de kosten voor de aanvraag van een tewerkstellingsvergunning.

Naast deze belastingvoordelen zit er nog een ander voordeel aan de 30% regeling. Ben jij (of is jouw werknemer) van buiten Europa naar Nederland gekomen? Dan zorgt de 30% regeling ervoor dat een niet-Europees rijbewijs makkelijk omgezet kan worden naar een Nederlands rijbewijs.

Wij helpen je graag!

Heb jij vragen met betrekking tot de 30% regeling? Of zoek jij iemand die de 30% regeling voor jou of jouw werknemer kan aanvragen? Wij helpen je graag! Neem gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

Contact formulier

Vul in en wij zullen contact met je opnemen.

WhatsApp ons:

Bel ons:

020 – 2170120