Vanaf 1 maart 2023 is kan je de aangifte inkomstenbelasting 2022 indienen. Voor de meeste mensen is de deadline 1 mei 2023. In sommige jaren gaat de belastingaangifte je makkelijker af dan andere jaren. In de wat complexere jaren kan het dan ook verstandig zijn om een belastingadviseur in te schakelen, terwijl het in andere jaren prima zelf te doen is.

Wij helpen je graag!

Kan jij dit jaar wel wat extra ogen gebruiken bij de aangifte inkomstenbelasting 2022? Wij kijken graag met je mee! Vul het contactformulier in of bel ons op 020-2170120 om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Hulp bij de aangifte inkomstenbelasting

Wanneer doe je aangifte inkomstenbelasting 2022?

Heb je een uitnodiging van de Belastingdienst ontvangen? Dan ben je verplicht om de aangifte inkomstenbelasting 2022 in te dienen. Ook als je geen brief hebt ontvangen, maar weet dat je wat hebt aan te geven, moet je de aangifte inkomstenbelasting indienen. Hierbij kan je denken aan een buitenlandse rekening, cryptocurrency, overige inkomsten of andere zaken die niet bekend zijn bij de Belastingdienst. Uiteindelijk ben jij zelf verantwoordelijk voor de belastingaangifte.

Tips aangifte inkomstenbelasting 2022

Heb je geen aangiftebrief ontvangen en heb je ook niets aan te geven? Dan raden wij aan dit alsnog even te controleren. In sommige gevallen kan je toch nog wat besparen. Om de aangifte inkomstenbelasting zo goed mogelijk voor te bereiden, is het verstandig om een aantal zaken goed na te gaan. Zo ben je er zeker van dat je niet te veel, maar ook niet te weinig belasting betaalt. Dit voorkomt dat je achteraf gedoe krijgt met de Belastingdienst.

Controleer de vooraf ingevulde aangifte inkomstenbelasting 2022

De Belastingdienst vult al veel gegevens voor je in, maar deze hoeven niet altijd te kloppen. Verhuur je een deel van jouw woning? Dan valt dat deel in box 3. Dat betekent dat een deel van de hypotheekrente niet aftrekbaar is. Dit moet je dus handmatig aanpassen. Ook overige inkomsten heeft de Belastindienst niet van je, je dient dit zelf in te vullen. Weet je niet zeker hoe je dit opgeeft? Neem gerust contact met ons op.

Ga na welke aftrekposten je in 2022 hebt gemaakt

Ook aftrekbare kosten staan niet tussen de vooraf ingevulde gegevens van de Belastingdienst. Ga daarom goed na welke kosten je hebt gemaakt in 2022 die aftrekbaar zijn van je inkomen. Denk hierbij aan zorgkosten, giften aan een goed doel of lijfrente stortingen.

Fiscaal partner in 2022? Ga voor de optimale verdeling

Ben jij in 2022 getrouwd of heb je samen een woning gekocht? Gefeliciteerd! Vanaf nu ben je dan ook fiscaal partner van elkaar. Bij jullie belastingaangifte kunnen jullie ervoor kiezen om het gehele jaar als fiscaal partner gezien te worden. Het grote voordeel van de gezamenlijke aangifte is dat je aftrekposten en vermogen zo optimaal kan verdelen; dit kan je belastingvoordeel opleveren.

Huis gekocht en de belastingaangifte

Heb je in 2022 een woning gekocht? Dan heb je waarschijnlijk kosten zoals een hypotheekadviseur, hypotheekrente, notariskosten, etc. gemaakt. Veel van deze kosten kan je aftrekken van jouw belastbare inkomen. Wil je zeker weten dat je optimaal gebruik maakt van het belastingvoordeel? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

Hulp bij jouw belastingaangifte

Direct één van onze adviseurs aan de lijn

Het team van BelastingBespaarders

Op Prinsjesdag worden de officiële stukken bekend gemaakt. Wil jij weten wat er in jouw situatie verandert? Wij helpen je graag! Neem gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

Vul ons contactformulier in en wij nemen contact met je op

Stuur je bericht naar 020 – 2170120

 Bel ons op 020 – 2170120