Flexwerker en inkomensverlies door corona?

De corona-crisis heeft een grote impact op de samenleving. Zo ook op het inkomensverlies van mensen met een flexibele arbeidscontract. Dus, ben jij een flexwerker en lijd jij onder een inkomensverlies door de corona-crisis? Lees dan vooral verder, want in dit artikel geeft De BelastingBespaarders uitleg over de de tijdelijke overbruggingsregeling voor flexibele arbeidskrachten (TOFA).

De TOFA is een tegemoetkoming van 550 euro per maand, speciaal voor deze flexibele arbeidskrachten die lijden onder een inkomensverlies door de corona-crisis. In aanmerking voor deze overbruggingsregeling komen bijvoorbeeld mensen met een bijbaan, oproepkrachten of uitzendkrachten. De TOFA geldt voor de maanden maart, april en mei 2020. Echter zitten hier, naast inkomensverlies, nog een aantal andere voorwaarden aan verbonden. Deze worden hieronder toegelicht.

De vereisten

De regeling kun je aanvragen via het UWV. Het doel is om de aanvraagloketten 22 juni gereed te hebben. Voor deze regeling gelden een aantal vereisten. De BelastingBespaarders zet deze voor je op een rijtje:

  1. Door de corona-crisis lijd je aan inkomensverlies.
  2. De voorwaarden voor een WW-uitkering of de bijstand zijn voor jou NIET van toepassing.
  3. Je hebt een flexibel arbeidscontract (bijbaan, oproepkracht, uitzendkracht, etc.).
  4. De minimum leeftijd is 18 jaar, maar je bent niet ouder dan de AOW-leeftijd.
  5. In februari waren je inkomsten minimaal 400 euro.
  6. Het inkomen in april is minder dan 550 euro én je inkomen in april is minstens 50% lager dan in februari.

De BelastingBespaarders helpt je graag met het besparen van belasting. Wil je meer over ons weten? Vul dan het contactformulier in of neem vrijblijvend contact met ons op via 020-2170120.