Houd persoonlijke informatie up-to-date en let op vermogensgrenzen!

Belastingtip 1

Heb jij recht op toeslagen? De Belastingdienst bepaalt dit aan de hand van de beschikbare informatie in “MijnToeslagen“. Ook vermogensgrenzen zijn belangrijk bij het bepalen hiervan.

Is jouw inkomen hoger of juist lager geworden? Of spelen er andere veranderingen op in jouw leven, zoals samenwonen of scheiden? Het is dan belangrijk om deze veranderingen direct door te geven aan de Belastingdienst. Op deze manier voorkom je dat je teveel of te weinig toeslag ontvangt.

Je kan het beste je inkomen aan de hoge kant schatten. Zo voorkom je dat je achteraf onverwachts het te veel ontvangen bedrag terug moet betalen. Verdien je toch minder dan je hebt opgegeven en beïnvloedt dit de te ontvangen toeslag? Geen zorgen, het te weinig ontvangen bedrag krijg je alsnog uitbetaald na het doen van de aangifte inkomstenbelasting.

Vermogensgrenzen 2020

Naast dat je jouw informatie up-to-date moet houden, is het ook belangrijk om de vermogensgrenzen in de gaten te houden. De peildatum voor de hoogte van het vermogen is 1 januari. Alleen bij de kinderopvangtoeslag geldt geen vermogensgrens.

Kom je vermoedelijk nét boven de vermogensgrens uit, dan is het slim om wat geld uit te geven. Zo voorkom je dat het recht op toeslag voor het hele jaar vervalt. Je kunt bijvoorbeeld geld uitgeven aan iets wat een aftrekpost vormt in box 1. Denk aan bijvoorbeeld giften of lijfrente. In dat geval verlaag je jouw belastbare inkomen én heb je recht op toeslagen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je geld ergens anders in te steken.

Zorgtoeslag

  • Geen fiscaal partner: €116.613
  • Wel fiscaal partner: €147.495

Huurtoeslag

  • Geen fiscaal partner: €30.846
  • Wel fiscaal partner: €61.692

Kindgebonden budget

  • Geen fiscaal partner: €116.613
  • Wel fiscaal partner: €147.459

We helpen je graag!

De BelastingBespaarders helpt je graag met het besparen van belasting. Bij vragen kan je gerust contact opnemen via onze onderstaande gegevens.

Contact formulier

Vul in en wij zullen contact met je opnemen.

WhatsApp ons:

Bel ons:

020 – 2170120