Belastingaangifte nog niet gedaan? Laat geen geld liggen!

Het belastingseizoen is inmiddels voorbij en een opvallend groot aantal Nederlanders heeft de deadline voor het indienen van hun belastingaangifte gemist. Bijna 200.000 mensen hebben verzuimd om hun aangifte tijdig in te dienen of uitstel aan te vragen. Dit aantal is zelfs verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Lees verder om te ontdekken wat er gebeurt als je je belastingaangifte niet op tijd indient en hoe je mogelijke oplossingen kunt bespreken met de Belastingdienst.

Wij helpen je graag!

Als je vragen hebt over het indienen van je belastingaangifte, het aanvragen van uitstel of het bespreken van een betalingsregeling, staan we voor je klaar. Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Vul het contactformulier in of bel ons op 020-2170120 om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Het grote aantal verzuimers: wat is er aan de hand?

Het afgelopen belastingseizoen heeft een opmerkelijke trend onthuld: bijna 200.000 Nederlanders lieten na om hun belastingaangifte in te dienen, ondanks de ontvangen uitnodiging. Dit cijfer is een opvallende verdubbeling ten opzichte van het voorgaande jaar. De Belastingdienst heeft sinds mei alle zeilen bijgezet om in contact te treden met deze groep verzuimers, met als doel hen alsnog hun belastingaangifte te laten indienen.

Herinneringen en consequenties: een laatste waarschuwing

In een poging om iedereen te bereiken, heeft de Belastingdienst eerst vriendelijke herinneringsbrieven verstuurd. Echter, voor degenen die de boodschap niet oppikten, volgde een serieuzere toon in de vorm van aanmaningsbrieven. Deze brieven benadrukken dat de deadline voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting 2022 op 1 september 2023 staat.

Wat als je niet indient: gevolgen en kosten

Het niet indienen van de belastingaangifte zal er niet voor zorgen dat je geen inkomstenbelasting hoeft te betalen. Als je voor 1 september geen aangifte indient, zal de Belastingdienst een schatting maken van je belastbaar inkomen voor 2022 en op basis daarvan een aanslag opleggen. Maar dat is niet het enige; er komt ook belastingrente om de hoek kijken, samen met een verzuimboete van minimaal €385,-. Deze boete kan zelfs toenemen als je eerder geen aangifte hebt ingediend of herhaaldelijk te laat was.

Hoe kan je dit oplossen?

De oorzaak voor het niet-indienen van de belastingaangifte verschilt per individu, maar er zijn altijd mogelijkheden om oplossingen te bespreken met de Belastingdienst, bijvoorbeeld door het aanvragen van uitstel van betaling of het aanvragen van een betalingsregeling.

Hulp bij jouw belastingaangifte

Direct één van onze adviseurs aan de lijn

Het team van BelastingBespaarders

Dus, waar wacht je nog op? Laat geen geld liggen en zorg ervoor dat je belastingaangifte op tijd wordt ingediend!

Wij helpen je graag! Neem gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

Vul ons contactformulier in en wij nemen contact met je op

Stuur je bericht naar 020 – 2170120

 Bel ons op 020 – 2170120