Het Belastingseizoen komt eraan!

Vanaf 1 maart kan je aangifte doen en zien of je wellicht geld terug krijgt of juist moet bij betalen. Let op dat je je aangifte voor de deadline doet, dat is 1 mei. Als je meer tijd nodig hebt kan je uitstel aanvragen tot 1 september. Houd er rekening mee dat er dan wel belastingrente wordt berekend indien je een bedrag verschuldigd bent. Belastingaangiftes kunnen lastig zijn, zeker als je het voor het eerst doet. Wij helpen je daarom graag op weg met enkele handige tips. 

Welke documenten heb je nodig?

Om de belastingaangiftes correct in te kunnen vullen heb je verschillende documenten nodig. Denk bijvoorbeeld aan jaaropgaves, bankoverzichten en investeringsinformatie. Leg deze alvast klaar, zodat je er zo makkelijk en snel bij kan.

Hoe kan je het belastbaar inkomen verlagen?

Natuurlijk hoop je dat je belastbaar inkomen redelijk laag is, zodat je minder belasting hoeft te betalen. Er zijn veel verschillende aftrekposten die dit kunnen verlagen, maar niet elke is relevant voor jou. Check welke voor jou van toepassing zijn. Voorbeelden hiervan zijn de aftrekposten voor de eigen woning, namelijk hypotheekrente en financieringskosten. Ook kunnen medische kosten en donaties aftrekbaar zijn onder bepaalde voorwaarden.

Wanneer je wil doneren aan een goed doel, is het belangrijk dat dit gekwalificeerd is. Oftewel, dat het officieel is erkend als goed doel. Vergeet ook niet het ontvangstbewijs van de donatie te bewaren, want deze heb je nodig bij de belastingaangifte. Medische kosten zijn aftrekbaar als het boven je drempelinkomen uit komt en de bedragen niet worden gedekt door je zorgverzekeraar.

Een laatste belangrijke aftrekpost die in 2023 aanzienlijk is gestegen is het gebruiken van je jaarruimte om te sparen voor je pensioen. Als je zelf premies inlegt bij een erkend pensioenfonds, zijn deze fiscaal voordelig als je niet meer inlegt dan de jaarruimte en de overgebleven reserveringsruimte van de jaren daarvoor.

Kloppen je gegevens?

Het is heel belangrijk om je gegevens te controleren voordat je de aangifte verzendt. Klopt de basisinformatie en ben je geen inkomen of vermogen vergeten? Dan kan je de aangifte verzenden. Het kan voor komen dat je een foutje hebt gemaakt in de ingediende aangifte. Dit kan je zelf nog corrigeren door de aangifte opnieuw in te dienen, zolang je nog geen definitieve aanslag hebt gehad. Laat je bewust informatie uit de aangifte en komt de Belastingdienst hierachter? Dan kan je een boete ontvangen. 

Belastingaangiftes kunnen lastig blijven. Vandaar is het van belang om te onthouden dat je om hulp mag vragen. Soms kan je bij mensen om je heen terecht, maar ook wij staan voor je klaar. Loop je ergens vast of twijfel je over een bepaald onderdeel van de aangifte? Neem gerust contact met ons op en dan kunnen we het samen uitzoeken!

Vul het contactformulier in of bel ons op 020-2170120 om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Hulp bij jouw belastingaangifte

Direct één van onze adviseurs aan de lijn

Vul ons contactformulier in en wij nemen contact met je op

Stuur je bericht naar 020 – 2170120

 Bel ons op 020 – 2170120

 Wij helpen je graag! Neem gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.