Naheffingsaanslag omzetbelasting voorkomen

De btw-aangifte (of aangifte omzetbelasting) is één van de twee belastingaangiftes waar zzp’ers en freelancers mee te maken krijgen. Wanneer jij geen btw-aangifte doet, stuurt de Belastingdienst een naheffingsaanslag omzetbelasting (ook wel ambtshalve aanslag). Deze gaat altijd samen met een verzuimboete. Lees hier meer over de gevolgen van een te laat of niet ingediende btw-aangifte.

Btw-aangifte te laat ingediend?

De btw-aangifte dien je de maand na ieder kwartaal in. Het kan zijn dat je dit wel eens vergeet, vooral als startende ondernemer. Dan ontvang je de naheffingsaanslag (ambtshalve aanslag) én een verzuimboete. Zorg er dus voor dat je de btw-aangifte op tijd indient (en betaalt) om gedoe te voorkomen. Wij helpen je graag bij de btw-aangifte!

naheffingsaanslag omzetbelasting betalen

Naheffingsaanslag omzetbelasting € 5000

Op de naheffingsaanslag omzetbelasting schat de Belastingdienst een hoog btw-bedrag, vaak is deze € 5000. Van dit bedrag schrik je waarschijnlijk wel; dat is ook het doel van de Belastingdienst. Zo zal je de btw-aangifte de volgende keer niet vergeten. Je hoeft dit bedrag niet te betalen wanneer je alsnog de btw-aangifte indient.

Verzuimboete omzetbelasting

Een naheffingsaanslag omzetbelasting gaat altijd gepaard met een boete. De verzuimboete is €68. Ook kan je nog een betaalverzuimboete ontvangen van 3% van het btw-bedrag. Ben je voor de eerste keer net iets te laat? Gelukkig kent de Belastingdienst een coulancetermijn van 7 dagen: je krijgt dan geen boete, maar wel een verzuimmelding. Zorg wel dat je de volgende keer op tijd bent!

Voorkom een naheffingsaanslag omzetbelasting

Een naheffingsaanslag voorkom je simpelweg door op tijd btw-aangifte te doen. Ook over de kwartalen dat je géén omzet hebt of geen btw in rekening hebt gebracht. Doe je de btw-aangifte samen met ons? Wij geven je ieder kwartaal een reminder dat het weer tijd is voor de aangifte omzetbelasting.

Hulp bij de btw-aangifte

Direct één van onze adviseurs aan de lijn

Het team van BelastingBespaarders

Wij zorgen dat jouw btw-aangifte op tijd én volledig is ingediend. Kan jij wel wat hulp gebruiken met jouw administratie? Neem gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

 Vul ons contactformulier in en wij nemen contact met je op

Stuur je bericht naar 020 – 2170120

 Bel ons op 020 – 2170120