Tip | Haal meer uit je spaargeld!

Belastingtip 8

Zoals algemeen bekend is, is de spaarrente op dit moment er laag. Dus jouw spaargeld levert je vrijwel niets op, het kan je soms zelfs geld kosten. Maar gelukkig zijn er voldoende alternatieven beschikbaar.

Heb jij weleens overwogen om iets anders met jouw spaargeld te doen? Wellicht helpt dit artikel je op weg.

Los je hypotheek af.

overdrachtsbelasting-hypotheek

Heb je voldoende spaargeld en weet je zeker dat je dit geld in de toekomst niet nodig hebt? Dan is het slim om met dit geld je hypotheek af te lossen. Sparen levert je op het moment weinig op, terwijl je voor een hypotheek een stuk meer rente betaalt. Het is dus voordelig om spaargeld in jouw hypotheek te steken. Wel is het altijd verstandig om dit vooraf te bespreken met een financieel adviseur.

Ga beleggen.

Let hier wel op dat het een risicovolle optie is. Hoe meer risico je neemt, hoe hoger het rendement mogelijk kan zijn. Wanneer je belegt in een groenfonds, dan kom je in aanmerking voor belastingvermindering. Groene beleggingen zijn dus fiscaal voordelig. Hier kun je meer lezen over groene beleggingen.

voordelen duurzaam voor de belasting

Los dure leningen af.

Blije man doet de belastingaangifte online op zijn laptop

Leningen kosten je vaak veel geld. De rente die je betaalt op een lening is in ieder geval een stuk hoger dan dat de rente over je spaargeld je oplevert. Waarom zou je ze dan niet aflossen met het geld dat je achter de hand hebt? Je bespaart rente én de vermogensrendementsheffing in box 3.

Let op!

Zorg er altijd voor dat je bovenstaande acties alleen onderneemt met geld waarvan je weet dat je het in de nabije toekomst niet nodig hebt. Het is altijd verstandig om een bedrag achter de hand te houden op je spaarrekening.

Wij helpen je graag!

De BelastingBespaarders helpt je graag met het besparen van belasting. Bij belasting gerelateerde vragen kan je gerust contact opnemen via onze onderstaande gegevens.

Contact formulier

Vul in en wij zullen contact met je opnemen.

WhatsApp ons:

Bel ons:

020 – 2170120